Special Friends Kerstconcert

Afgelopen zaterdag gaf Sound Waves het Special Friends Kerstconcert ‘A barbershop Christmas Carol’ in het uitverkochte Cultureel Centrum De Man in Oostvoorne. Dit concert werd speciaal georganiseerd voor sponsors en donateurs, de Special Friends, familie, vrienden en andere belangstellenden, om hen te bedanken voor hun (financiële) steun het afgelopen jaar!
Kerstsongs waaronder vele bekende zoals White Christmas, Winterwonderland en I’ll be home for Christmas werden afgewisseld met overige songs uit het repertoire van Sound Waves. De prachtige Dickens kleding die deze avond door Sound Waves werd gedragen, voegden een extra dimensie toe aan dit kerstconcert en maakten het plaatje compleet!
Er was een betoverend en zeer muzikaal gastoptreden van Conservatorium studenten Bas van Holt & Merel Moelker.
De show was gebaseerd op het aloude boek “A Christmas Carol” van Charles Dickens. Op weg naar een kerstoptreden strand Sound Waves in het saaie dorp Harmony, waar de kerstsfeer ver te zoeken is. Er is zelfs een heuse Scrooge aanwezig die het Barbershop zingen uit het dorp verbannen heeft. Sound Waves trekt zich hier echter niets van aan en probeerde met haar songs gegeven de omstandigheden toch een beetje sfeer te creëren. Gedurende de show werd Scrooge meerdere malen door een geest geconfronteerd met zijn Barbershopverleden. Lotte van Holt liet zien dat haar passie voor theater er mag zijn: zij speelde de geest in het stuk. En natuurlijk kende ook dit verhaal een mooi einde waarbij het Barbershopzingen weer terugkeert in het dorp waar Sound Waves gestrand was.
Afgaande op de reacties en staande ovatie van het publiek heeft men genoten van een sprankelende, wervelende kerstshow waarin barbershopzang, ‘jazzy’ muziek en de kerstsfeer tot elkaar kwamen. De avond ging verder in de foyer van het cultureel centrum met een gezellige, muzikale afterglow onder het genot van een hapje en een drankje.