Learn to sing workshop van SoundWaves

Zondag 11 juni was het dan zover! Dé snazzy jazzy sassy Learn- to-sing-workshop van Sound Waves.
Terwijl de bloedhete zon die ochtend al vroeg straalde, wilden maar liefst 33 bloedfanatieke dames het nummer ‘Don’t no why’ van Norah Jones onder de knie krijgen. En hoe! Vierstemmig, acapella en vol emotie.

De deelnemende dames kregen voorafgaand aan de workshop tekst en teachtracks en konden daarna aangeven welke partij zij wilden instuderen. In de app, speciaal opgesteld voor deelnemers, werd al snel een voorstelrondje gedaan en het enthousiasme goed aangewakkerd. Toen daar op de dag zelf ook nog eens Carla’s koffie en heerlijke Sound Waves-cupcakes van Maroeska bij kwamen, konden de dames niet langer wachten. Met meer dan het dubbele aantal zangeressen op de risers dan dat voor Sound Waves gewoon is, was het even proppen, passen en meten, maar het paste precies!

Na de warming-up liet onze dirigent, the one and only Nicky Salt, de basisprincipes van barbershop zien en horen. Van de opbouw van een barbershopkoor in de vorm van een piramide tot the ringing cords. Vervolgens werd er druk geoefend in de verschillende secties en de vier stemmen werden op de overvolle risers onder leiding van Nicky tot een prachtige song gebracht. ‘Ik had niet gedacht dat we nu al vierstemmig zouden kunnen zingen’, ‘We hebben nu al het einde van het nummer gehaald. Joepie!’ en ‘Wow, wat klink dat mooi. Ik wist niet dat ik dit kon!’. Het zijn slechts een paar opmerkingen van een aantal cursisten. Daar waar ze eerder nog wat verlegen en bescheiden mee neurieden, zongen de dames al snel uit volle borst mee. En daar krijg je honger van. Een workshop bij Sound Waves zou niets zijn zonder een overweldigend homemade buffet waar we nu nog van vol zitten.

De middag stond in het teken van het verbeteren van het nummer en de puntjes op de i zetten, want vrienden en familie waren uitgenodigd om te horen wat de cursisten voor elkaar hadden gekregen. In chique zwart en met rode roos werd ‘Don’t know why’ maar liefst twee keer gezongen voor het publiek. Onder luid applaus en opgewonden napratend, werd een fantastisch leuke en enthousiaste dag afgesloten. Het was een groot succes! Sterker nog, afgelopen woensdag hebben een aantal dames van de workshop ook deelgenomen aan onze repetitie.