Sound Waves behaalt vijfde plek tijdens Nederlands Kampioenschap Barbershop

Afgelopen zaterdag heeft Sound Waves onder leiding van Nicky Salt tijdens het Nederlands Kampioenschap Barbershop, beter bekend als de Holland Harmony Conventie, de vijfde plek in de wacht gesleept. In de damescompetitie deden 18 koren mee.

In het Brabantse Veldhoven verzamelden de zangers en zangeressen zich vanuit alle windstreken van Nederland om met hun mannelijke en vrouwelijke barbershopkoren- en kwartetten vierstemmig a capella de sterren van de hemel te zingen . Dit jaar met als thema ‘Let the Magic begin’. Echter begon ‘the magic’ voor de dames van Sound Waves wat aan de late kant.

Al maanden waren de dames bezig met de voorbereiding, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na het uitvallen van de eigen dirigent en vervolgens de assistent-dirigent door ziekte, kwam het koor zonder muzikaal leider te zitten. En dat vlak voor zo’n belangrijke wedstrijd. Uiteindelijk is er zelfs buiten de landsgrenzen gekeken voor een nieuwe coach/dirigent en op een Frans chateau werd Nicky Salt gevonden.

Nicky Salt is een grote naam binnen de barbershopwereld en maakte furore als de bas van het awardwinning kwartet ‘Finesse’. Slechts een aantal weken voor de wedstrijd leerde Sound Waves Nicky als nieuwe coach/dirigent kennen. Met enige regelmaat reisde de van origine Britse Nicky Salt helemaal vanuit haar woonplaats in Noord-Frankrijk naar het Hellevoetse om de Sound Wavers wedstrijdklaar te maken.

Ondanks dat Sound Waves niet naar huis is gegaan met een medaille zijn de vrouwen alles behalve uit het veld geslagen. ‘We hebben geweldig hard gewerkt, heel veel gelachen en met nog meer plezier gezongen. Daar gaat het om.’